HOE WERKT DE BEWAAR COACH?

De Bewaar Coach leidt tot zorgeloos lang aardappelen bewaren en een kwalitatief hoogstaand eindproduct. Zo goed mogelijk bewaren met minimale middelen.

Stap 1 is een kennismaking en intake door de Bewaar Coach. 

Stap 2 is een inventarisatie van de kwaliteit van de ingeschuurde aardappelen. 

Stap 3 is het begeleiden van de periode van drogen tot de gewenste bewaartemperatuur. 

Stap 4 is de continue controle van kiemrust. 

Stap 5 is de toepassing van kiemremmingsmiddelen indien noodzakelijk in minimale hoeveelheden. 

Het resultaat is het uitschuren van aardappelen met de best mogelijke kwaliteit. 

De meest gestelde vragen

De Bewaar Coach is er voor alle aardappeltelers die lang willen bewaren.

Zeker in een jaar als dit jaar waarin er veel Phytophthora is, is het lastig om de juiste keuzes te maken tijdens het drogen van jouw aardappelen. De Bewaar Coach is met al zijn ervaring een goede sparringspartners die je helpt de juiste beslissingen te nemen op het moment dat het er toe doet!

De Bewaar Coach richt zich niet op een gestandaardiseerde bewaarmethode, maar op een optimaal bewaarresultaat met een minimale inzet van gewasbeschermingsmiddelen. Daarbij focust de Bewaar Coach op de algehele kwaliteit van de bewaring, waarbij naast kiemremming ook indroging en versuikering geminimaliseerd wordt.

Het bewaaradvies van de Bewaar Coach resulteert in een (mogelijke) besparing door een minimale inzet van gewasbeschermingsmiddelen. Jij krijgt volledig inzicht in jouw bewaring en kan hierdoor veel besparen en verbeteren. Vaak al met een paar simpele ingrepen. En nog belangrijker is dat jij een betere verkoopopbrengst kunt realiseren.

De Bewaar Coach levert jou een traject op maat. De kosten zijn daardoor vooraf niet te benoemen. De winst zit in een (mogelijke) besparing op kiemremmingsmiddelen en een betere verkoopopbrengst. Die winst is altijd groter dan de kostprijs van de Bewaar Coach.

Agrifirm blijft innoveren. Op dit moment testen we continue dataverzameling door de bewaarcomputer op afstand uit te lezen, we verzamelen onder meer temperatuur, vocht- en CO2-gehalte tijdens de bewaring. Deze nieuwe methoden en het benchmarken van gegevens zorgt ervoor dat de Bewaar Coach steeds waardevoller wordt.

Aardappelen langdurig bewaren met inzet van minimale middelen is natuurlijk ook van groot belang voor het milieu. De Bewaar Coach steekt in op een bewaring die zo natuurlijk mogelijk is en dus resulteert in een minimale milieu impact. Ook zorgt een optimale bewaring voor minder waste. Naast de enorme kostenbesparing voor jou is dit een belangrijke stap naar een duurzame teelt.

Aanmelden kan op drie manieren: 1. via je specialist, 2. door te bellen en 3. door het aanmeldformulier in te vullen. Klik op onderstaande button.

Meld je aan