Aardappels zo lang mogelijk bewaren op de hoogst haalbare kwaliteit

  1. Focus op hogere opbrengst
  2. Ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes tijdens het drogen
  3. Gewichtsbehoud / minimaal vochtverlies
  4. Efficiënte inzet van middelen
  5. Best mogelijke kwaliteit bij uitschuren
Meld je aan
Phytophthora update 2023

De Aardappel Bewaar Coach helpt jou om aardappelen optimaal te bewaren.  Zo schuur jij de hoogst haalbare kwaliteit uit en bespaar je kiemremmingsmiddelen. Dat leidt tot een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst tegen zo laag mogelijke kosten.

De Bewaar Coach analyseert de kwaliteit van de ingeschuurde aardappelen en adviseert je over het drogingsproces, terugkoelen, de bewaartemperatuur en de toepassing van kiemremmingsmiddelen. We sturen op het minimaliseren van gewichtsverlies en een (mogelijke) besparing op de inzet van middelen.

De Bewaar Coach streeft naar een bewaring met een minimale milieu-impact. Een kostenbesparing op middelen voor jou én een belangrijke stap naar een duurzame teelt.

De Aardappel Bewaar Coach is een traject op maat. Gedurende de bewaring verzamelen data met betrekking tot o.a. de temperatuur, het vocht- en CO2-gehalte. Door deze gegevens continu te analyseren en te vergelijken, kunnen we uitkomsten voorspellen en samen sturen op het beste resultaat.

PHYTOPTHORA UPDATE 2023-2024

We hebben een lastig teeltjaar achter de rug als het gaat om Phytophthora. In het veld was het een uitdaging om Phytopthora buiten de deur te houden, maar ook tijdens de bewaring kunnen zich de nodige problemen gaan voordoen. Zorg dat je weet wat de situatie is van jouw aardappelen en kies er dan bewust voor welke aardappelen je in de bewaring stopt.

Heb je de keuze gemaakt om je aardappelen te bewaren, dan is het droogproces cruciaal. Phytophthora is een droogrot, het duurt tot 20 weken voordat de knollen helemaal zijn opgedroogd. Als je in staat bent om de partij droog te houden dan moet het dus ook lukken om de rotte knollen te laten drogen. Dat klinkt eenvoudig, maar wat zijn dan de beste momenten om te drogen en hoe lang moet ik drogen? De bewaarcoach van Agrifirm heeft uitgebreide kennis en ervaring op dit vlak en is er voor je om samen met jou de juiste beslissingen te nemen op momenten dat het moeilijk is.

  • Zorg dat je weet wat de situatie is van jouw aardappelen en kies bewust wat je in de bewaring stopt en wat niet
  • Phytophthora is een droogrot. Het duurt tot 20 weken voordat de knollen helemaal zijn opgedroogd. Als je in staat bent om de partij droog te houden; dan ben je ook in staat om die rotte knollen in te laten drogen. De partij moet wel steeds droog blijven om uitbreiding in de bewaring te voorkomen.
Meld je aan

De Bewaar Coach. Slim denken. slim lang bewaren.